תוצאות MRI וטיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/07/2020 | 06:31 | מאת: ערן

שלום רב, בן 31.לפני כשנה התחילו כאבים נוראיים בעמוד שדרה ואגן,כולל נפיחות וכאבים באזור הכתף ועצם הבריח,מרפק ואצבע. ראומטולוג ששלח לבדיקות דם ,לא זיהה מחלה דלקתית ע"פ הבדיקות,אלא על פי קליניקה , למעט פעם אחת שפניתי למיון בגל לכאבים עזים בצוואר\ראש ושם ראו crp 6 ושקיעת דם גבוהה. רק אציין שלא עברתי תאונה\טראומה כלשהי. לאחר ביצוע MRI עמ"ש ,האבחנה של הראומטולוג היא ספונדילארטרופתיה והוחל טיפול ביומירה(חודשיים וכרגע ללא הטבה),לאחר שטיפול בכדורים נוגדי דלקת לא עזרו. כרגע ביצעתי שוב פעם MRI ע"ש וגם אגן,זה על מנת לאשש את המחלה המאובחנת ובשל כאבים עזים מעל מותן ימין לכיוון עצם אגן קידמית ובטן-כאבים של שורף וכאילו מותחים לי בפנים גידים. לצערי,יצאתי עם יותר שאלות מאשר תשובות. האם הפיענוח מעיד על מחלה דלקתית כלשהי? האם מתאים\ניתן לקחת יומירה, רק על סמך האבחנות הנ"ל של עמוד השדרה? תודה רבה! הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים וסמיאקסיאלים למפרקים הסקרואליאקלים בסדרות T1-Dixon ,T2 עם דיכוי שומן, ללא ולאחר הזרקת ח.נ. .14.1.2020 עמוד שדרה מותני מ MRIקורלציה עם בדיקת ממצאים: המפרקים הסקרואיליאקלים מימין ומשמאל נראים שמורים: ללא עדות לסקלרוזיס סובכונדראלי. ללא עדות לארוזיות. אין החלפה שומנית. אין עדות לגשרים גרמיים. ללא בצקת של לשד העצם. ללא נוזל בכמות מוגברת במפרק. ללא אנטזיטיס. ללא קפסוליטיס. אין עדות להעשרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. בסריקה האקסיאלית לאחר הזרקת ח.נ. מודגמת סינוביטיס של המפרקים הפצטרים בגובה .S1 וכן אנטזיטיס משמעותית של הליגמנט הסופרספינטי בגובה L4-S1 מפרקי הירכיים הכלולים מינימלית בסריקה נראים שמורים וללא עדות לסינוביטיס. הפורמינות הנוירליות הסקראליות נראות חופשיות. השורשים הסקראלים חופשיים בחלקם המודגם בסריקה. השרירים הפיריפורמים שמורים וסימטרים. בבדיקת עמוד השדרה המכוונת בעיקר לעמוד השדרה המותני וכוללת חלקית גם את הצוארי והגבי אך רק ברצף סגיטלי : ללא דיכוי שומן T2 גובה החוליות והמנח שמורים. אין פינות שומניות. אין פינות דלקתיות בצקתיות. מודגמת בצקת משמעותית של הרקמות הרכות בסמוך ושטחית לזיזים האחוריים של חוליות L3-S1 . L4 לאחר הזרקת ח.נ ניצפית העשרה בעיקר במרווח בין הזיזים האחוריים של .L5 ו L1 אנטזיטיס משמעותית נצפית לאחר הזרקת ח.נ. גם בסמוך לזיזים האחוריים בגובה ו- L2. כמו כן נצפית סינוביטיס קלה-בינונית של המפרקים הפצטרים בכל הגבהים הכלולים בסריקה לאחר הזרקת ח.נ. המפרקים הסטרנוקלויקולרים הכלולים מינימלית בסריקה כלולים רק ברצפים ללא דיכוי שומן וקשה להעריך את מידת הדלקת במפרקים אלו. אין מקור ברור לכאב מקרין לדופן הבטן או האגן בעמוד השדרה. ללא עדות לסקרואילאיטיס. ב. ללא עדות לפינות דלקתיות חדות או שומניות בעמוד השדרה היכולות להעיד על ספונדילוארתרופתיה. ג. אנטזיטיס ברורה ומשמעותית המערבת את הליגמנטים הסופרספינטים במספר רב גבהים כמתואר לעייל וכן סינוביטיס במספר רב של מפרקים פצטרים. אין ממצאים אוביקטיבים ברורים היכולים לאשש אבחון רדיולוגי של ספונדילוארתרופתיה, לא בעמוד השדרה ולא במפרקים הסקרואליאקלים. עם זאת אנטזיטיס הינה בהחלט מרכיב אופיני וחשוב בספונדילוארתריטי.ככ"ה מדובר במחלה דלקתית,להמשך בירו אצל רופא.

שלום שאלה מורכבת . מדובר בפענוח מאד מקצועי על פי התיאור. לבסוף צריכה לקבוע הקליניקה. זהו מצב מורכב מכדי לדון בו רק על בסיס תאור ה MRI.

מנהל פורום דלקות מפרקים