קפילורוסקופיה שאינה תקינה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/05/2020 | 16:48 | מאת: דורי

שלום , שאלתי היא לגבי הבדיקה שעשיתי, ושמה קפילורוסקופיה. במסגרת בירור ראומטולוגי של כאבי עצמות בחלק הגוף העליון. אני לא יודע להסביר מה לא תקין בה, אב הבדיקה לא תקינה, הרופא דיבר על עיגולים , וחוסר אספקת דם , וקבע שהבדיקה אינה תקינה בעליל. בפועל האצבעות שלי לא מלבינות- ואף פעם לא הלבינו כמו תסמונת רנו, כך שאני מנסה להבין מה הבדיקה שיצאה לא תקינה עשויה להגיד. התור אלין רק בעוד חודשיים, האם תוכלו לכוון אותי למחלות שמופיעות עם בדיקה כזו שאינה תקינה? ( קראתי קצת על וסקוליטיס. האם יש עוד מחלות שקשורות ומאופינות עם בדיקת קפילורוסקופיה לא תקינה? ) תודה, מקווה שהבסרתי את עצמי כמו שצריך.

שלום קפילרוסקופיה נעשית באופן קלאסי כחלק מבדיקות העזר לתופעת ריינו וכן במספר מחלות שריר. הבדיקה צריכה להיעשות על ידי אדם מיומן ועל פי קריטריונים מאד מדוייקים.

מנהל פורום דלקות מפרקים