דלקת פרקים או אלרגיה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/04/2020 | 12:18 | מאת: אמה

שלום, אני חולת קרוהן שנתיים מאוחבנת.מטופלת בפורינטול 75מ"ג. לפני כשבועיים החלה לי תופעה משונה של ניפחות באצבע מס' 2 ברגל ימין, כאב , נימול, ועקצוצים משונים.האצבע היתה נפוחה וקשה מאוד. לאחר 3 ימים זה נרגע, אך לאחר מכן חזר -הפעם לאצבעות מס' 2,3,4 בכל רגל .. מאוד כאב לי לכופף את האצבעות ואפילו לדרוך, האצבעות קשות ואדומות, והעקצוץ בלתי נסבל, מתעוררת מזה בלילה , מרגישה ממש נימול באצבעות. השאלה שלי היא האם זה יכול להיות עקיצות? אני רואה ממש אודם בכל אצבע אבל קצת משונה שזה כ"כ סימטרי..אציין שבכל פעם שיש החמרה מתלווה טעם מר בפה ,מרגישה יובש..כאשר נרגע הטעם המר עוזב..אולי סתם במקרה, אך מציינת בכל מקרה.. תודה רבה מראש וחג שמח

שלום נפיחות באצבעות בהקשר של קרוהן יכול להצביע על דלקת מפרקים. יש מקום לצלם עם הטלפון את התופעה לצורך התייחסות של הרופא בהמשך. מומלץ לפנות לבדיקה עם התמונות לראומטולוג וליידע את הגסטרואנטרולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים