קריטריון לכישלון מתוטרקסט?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/01/2020 | 21:01 | מאת: רחל

מטופלת כ 6 שנים ב מתוטרקסט ופרדניזון 5 מ״ג. לעיתים מוסיפה אתופן או אופטלגין. מזה מס חודשים תכיפות הכאבים עלתה. ראומטולוג ייעץ לשקול שינוי תוספת ערבה או אולי ביולוגי. מתלבטת אשמח ליעוץ נוסף. אני שורדת בסכ״ה עם תוספת משככי כאבים. חוששת משינוי. בנוסף נכנסתי לגיל המעבר ואולי זו הסיבה לעלייה בכאבים. אפשר לעזור לי?

שלום אין תשובה חד משמעית. אלו מקצת השיקולים שיעזרו לך לקבל החלטה 1. לבחור טיפול שיפחית את הצורך בפרדניזון בכלל 2. באיזו תדירות את נדרשת לטיפול נוגד כאב 3. האם יש לתרופות נוגדות הכאב השפעות שליליות 4. האם יש נזק קיים למפרקים/סחוסים שניתן למנוע החמרתו. 5. כל טיפול שמתחילים- ניתן לבחון את יעילותו למשך תקופה ולהחליט אם רוצים להמשיך בו. זו לא "חתונה" בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים