טפול בזריקת אקטמרה וטיול לחו״ל

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/01/2020 | 17:58 | מאת: מירב

בעלי חולה בדלקת פרקים ומקבל זריקת אקטמרה פעם בשבוע מרגיש טוב מתכונן לנסוע לחול 10 ימים שאלתי האם אפשר לדלג על הזריקה השבועית ואם יש תרופה במקום חד פעמי?

שלום ישנן עדויות לכך שאם דלקת המפרקים מאוזנת בצורה טובה מאד ניתן לרווח את ההזרקות בין התרופות. אם זה המצב אצלו נשמע שניתן לדלג על מנת תרופה אחת ללא חשש גדול מידי. ישנן ערכות לשמירת התרופה בקרור. ניתן ןרצוי להצטייד בסטרואידים למקרה של החמרה בזמן הטיול.

מנהל פורום דלקות מפרקים