סאקרואיליטיס בהריון וכאבים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/12/2019 | 14:52 | מאת: מירי

שלום רב, בת 30, שבוע 31 להריון ראשון. לאחר כשבוע בו סבלתי מכאבי גב איומים מלווים בכאבי בטן וצירים מוקדמים נאמר לי לגשת לאורטופד אשר איבחן כי הינני סובלת מסאקרואיליטיס (לסג חיובי 40 מעלות משמאל). הומלץ לי לנוח בשכיבה בהתאם לכאב ולהשתמש בחגורת הריון. לאחר מספר ימים של מנוחה בבית והעדרות מהעבודה יצאתי לקניות בהם לא הרמתי דבר כבד ורק עליתי מעט מדרגות והלכתי ברחבי החנות. לאחר זמן לא רב חשתי תחושת בעירה ולחץ בגב התחתון (באגן/ עכוז) ובבטן ונאלצתי לשוב מיד לבית עקב הכאבים. יש לציין כי הכאבים ברגל שמאל ובייחוד בעכוז החלו זמן רב לפני ההריון (שנים) אך התגברו רק בעקבות מאמץ של הרמה או התכופפות. כעת גם עמידה והליכה מספיקה להווצרות כאבים מייסרים. האורטופד אמר כי לא ניתן לטפל בי עד אחרי הלידה. האם ישנו פתרון לכאבים אלו עד הלידה? אני לומדת ועובדת.

שלום לצורך אבחנה של סקרואילאיטיס לא מספיקה בדיקה גופנית. שינויים במפרקי האגן יתכנו כמובן במהלך השלבים המתקדמים של ההריון. אפשרות אחרת היא שמדובר בבעייה בעמוד שדרה עם הרינה לעכוז/רגל. בשלב זה של ההריון האפשרויות לבירור הכאב כוללות רק MRI. במידה ויתברר כי מקור הכאב במפרק הסקרואיליאקלי ניתן יהיה למפרק למקום תחת US. במידה ומקור הכאב הוא בלחץ על שורש עצב האפשרויות מוגבלות לנוגדי כאב המותרים בהריון.

מנהל פורום דלקות מפרקים