בדיקות דם אימונולוגיות לא תקינות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/10/2019 | 16:02 | מאת: קרן

אני בת 41 וסובלת מקליקים במפרקים כולל אזור הלסת. לעתים גם כאבים באזור השיניים האחוריות (בדיקה אצל רופא שיניים תקינה) בשנים האחרונות גם השיניים הקדמיות העליונות לא נוגעות בתחתונות. רופאת פה ולסת מצאה שהלסת התחתונה זזה מעט אחורה ושלחה אותי לבדיקות אימונולוגיות שיצאו לא תקינות. Rheumatoid Factor Quantit - 56.4 ESR 1 hour - 58 Globulin - 4.6 Protein Total (B) - 8.7 מאוד נבהלתי מתוצאות הבדיקות וקראתי שהדבר מצביע על דלקת פרקים שגרונית. האם אכן זה הדבר ?

שלום לא ברור ממה שכתבת מדוע נלקחו הבדיקות מכיון שאינך מתארת כאב מפרקים. האם הרופאה חשבה שמקור הכאב במפרקי הלסת? זה לעיתים יכול להיות ביטוי נוסף אך בדרך כלל לא יחיד לדלקת מפרקים. רצוי להבין מהרופאה ששלחה את הבדיקות מה היא חשבה ובנוסף להבדק אצל ראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים