ערבה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/02/2013 | 20:11 | מאת: רועי

בן 17. קיבל מטוטרקסט חודשיים והפסיק בגלל עליית אינזימי כבד. התחיל לקבל ערבה שמאד עזרה והדלקת (פסוריאטית) כמעט נעלמה. השיער התדלדל. האם אלה תרופות כימוטרפיות? האם אלה גורמות לנשירת שיער? האם הנשירה תתתגבר ותהיה מוחלטת כמו בטיפול כימוטרפי? זה הפיך כשיפסיק לקבל ערבה? כמה זמן אחרי העלמות הדלקת צריך להמשיך בערבה?

שלום לא מדובר בכמוטרפיה. תופעות הלוואי יכולות לכלול נשירת שיער. מדובר לרוב בתופעה הפיכה בעיקר בצעירים. ההחלטה על משך הטיפול היא החלטה משותפת עם הראומטולוג. אם התרופות הללו ניתנו כנראה שהיה מהלך מחלה ממשוך על כן מקובל להמשיך לתת אותן תקופה ארוכה מאוד.

מנהל פורום דלקות מפרקים