חששת לקחת Xeljanz בגלל ההזהרות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/07/2019 | 14:22 | מאת: טניה

שלום. אני בת 58, סובלת מrheumatoid arthritis מגיל 17. באחרונה במשך יותר מ-10 שנים לקחתי זריקות Humira ועכשיו היא הפסיקה לעזור. רופא ראומטולוג נתן לי תרופה חדשה Xeljanz 5 ml (Tofacitinib) . אבל אני מאוד חוששת לקבל אותה בגלל התופעות ליוואי. אשמח לקבל דעתך לגבי התרופה הזאת. תודה רבה מראש!

שלום תופעות הלוואי של XELJANZ עלולות להיות פרעה בשומני הדם שכיחות גבוהה יותר של זיהומים קלים כגון זיהומים קלים של מערכת הנשימה שיעור גבוה יותר של הרפס זוסטר. ירידה בספירת הדם. שיעור מעט מוגבר של זיהומים חמורים ( דומה לזה שיש עם הומירה ) בסה"כ תופעות הלווא נסבלות אצל רוב המטופלים. להרפס זוסטר ניתן להתחסן טרם נטילת התרופה ושאר תופעות הלוואי מצריכות מעקב והחלטה בהתאם על המשך הנטילה. היתרון של התרופה היא בהיותה פומית וכן אורך חיים קצר מאד כך שאם יש תופעת לוואי הפסקת הכדור מביא להיעלמות התרופה בגוף תוך זמן קצר.

מנהל פורום דלקות מפרקים