ערבה 5 מג ופרדניזון 20 מג

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/04/2019 | 21:26 | מאת: טלי

שלום אמי בת 80 הרבה שנים עם דלקת פרקים .בשנים האחרונות לא טופלה בכדורים וקיבלה זריקות פעם בכמה חודשים..לאחרונה חלה החמרה ראומטולוג נתן ערבה20 מג ופרדניזון 5 מג .טרם התחילה לקחת, אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי של התרופות בגילה מה דעתך האם ממליץ? וכמה זמן צריך ואפשר לקחת תרופות אלה? תודה רבה

שלום ניתן להתחיל ב ARAVA במינון של 10 מג ולבחון את תופעות הלוואי. הבעייה העיקרית שעלולה להופיע בשלב הראשון היא שלשול/כאב בטן. אם התרופה נסבלת ויש צורך ניתן לעלות ל 20 מג ביום. ישנן תופעות לוואי פוטנציאליות נוספות אך הן ברות מעקב .

מנהל פורום דלקות מפרקים