איבחון דלקת מקשחת אם סטרואידים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/03/2019 | 07:15 | מאת: אורי

שלום לדק עודד התכתבנו בעבר ואני מודה לך על ההיתיחסות בכדי לחזק את האבחנה בדלקת חוליות מקשחת ניתן לי סטרואידים לתקופה קצרה. ואכן הכאב והנוקשות פחתה באופן משמעותי ועוד. סיפטומים נחלשו וזה רק 4 ימים. אם הסטרואידים ו3 שנים לא חשתי הקלה כזו טופלתי ביומירה ואברנל וקוסנטיקס שלא הגיבו וכרגע מעומד לטיפול בסימזה. ואני מאוד חושש אני סובל מכאב בכול הנקודות חיבור בשל לחץ דם קצת גבוהה מלא אוכל לקבל את הטיפולים מקו ראשון. האם יש טיפול ששוה לנסות רב תודות

שלום לא לגמרי ברור לי מה היתה התגובה שלך בעבר לסטרואידים ומה בדיוק השתפר ועם איזו כמות. הפרטים חשובים מאד. כיון שכבר עברת מספר קווי טיפול ההחלטות על ההמשך אינן פשוטות וצריכות להתקבל על ידי הראומטולוג שמכיר אותך הכי טוב.

21/03/2019 | 18:10 | מאת: אורי

קבלתי 15 מיל פרנדיזון. לשבוע על מנת לחזק את אבחנה של דלקת חוליות וזה עזר מאוד והכאב פחת משמעותית כולל הנוקשות אני מעומד לביולוגית בשם סמיזה מאחר ויומירה לא עזרה ואברנל לא עזר וגם קוסנטיקס כול תרופה נילקחה כ4 עד 5 חודשים השאלה אם הפרדנזון עזר זה מחזק את האבחנה

מנהל פורום דלקות מפרקים