כאבים בכל הגוף

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/01/2013 | 08:57 | מאת: יעל

שלום לך אני אישה בת 49 בריאה בדרכ ומאוד פעילה. מיזה כחצי שנה חשתי כאבים מפושטים לאורך הגוף. עברתי בדיקת דם לrf שהיתה תקינה. הייתי גם בבדיקה אצל ראומטולוג . הוא שלל פיברומיאלגיה ואף נתן לי לבצע בדיקת דם נוספת בבלינסון ccp גם בדיקה זו יצאה תקינה. לפני כשבועיים חשתי באופן פתאומי בכאבים עזים בשורש כף יד. כאבים שהלכו והתגברו בצורה מאוד מאוד חריפה. הכאבים היו לי גם בברך השמאלית ובכלל כול פלג גופי השמאלי כאב מאוד. והיתה לי גם פירה קלה של מפרק הלסת. ניסיתי לפי הוראת רופא המשפחה לקחת תרופות כגון אטופן, ארקוקסיה . כלום לא עזר לי להוריד את הכאב. הוא החמיר בשעות הערב ובבוקר היתה מעט הפוגה. הבדיקות שערכה לי רופאת המשפחה זה שקיעת דם שהיתה תקינה. לטענתה אין מה לעשות ואין שום בדיקה להוכיח את הכאבים שלי ולהבין אותם. דבר שממש אינו מקובל עלי. הסבל שלי הוא איום ונורא אין לי איכות חיים. היא החליטה להתחיל לי סטרואידים זריקות של צלסטון לתוך השריר. אחרי הזריקה הראשונה הרגשתי ניפלא . כמו קסם כל הכאבים חלפו כלא היו. קיבלתי זריקה נוספת כעבור 3 ימים אבל משום מה התחלתי שוב לחוש את הכאבים במעורפל. את הזריקה השלישית עדיין לא קיבלתי אני אקבל מחר אבל אתמול בלילה הכאב חזר שוב בעוצה מאוד מאוד חזקה. אני ממש נואשת ואינני יודעת מה לעשות. יש לי כאבים עזים גם בקיבה בגלל כמויות התרופות שלקחתי לפני שקיבלתי סטרואידים ואני לוקחת אמפרדקס. האם אין בדיקות נוספות לברר את הבעיה מימנה אני סובלת. הסטרואידים כבר לא מגיבים והכאב חזר אלי ומפחיד אותי שמשהו יתפתח ויהיה מאוחר. האם אתה יכול להמליץ לי על בדיקה מסוימת או כל דבר נוסף שיכול לקדם את הטיפול ולגלות את הבעיה. עיקר הכאב מתמקד בפרקים בפלג גוף שמאלי. בגלל הפריקות בלסת ביקרתי אצל רופא פה ולסת ולטענתו המפרק בצילום ניראה תקין ואולי זוהי בעיה של שריר. נתן לי לעשות פיזיוטרפיה של הפה. אני מבצעת את זה כמה פעמים ביום . ובכל זאת מידי פעם יש לי את הפריקה. אשמח לקבל מימך כל הכוונה לגבי טיפול, בדיקות עזר, רופאים מומחים. אני חייבת לטפל בעצמי ואסור שזה יהיה מאוחר. רופאת הממשפחה שלי מסרבת לשלוח אותי לבדיקות וטוענת שאם שקיעת הדם תקינה הrf שלילי והccp תקין אני יכולה לישון בשקט ולהיות רגועה. ביקשתי לעבור מיפוי עצמות או בדיקת צפיפות עצם או אפילו צילום רנטגן רגיל. היא טוענת שאין צורך. אודה מקרב לך להיתיחסותך יעל

שלום יעל נראה שעברת לא מעט בדיקות ורופאים כך שצריך לחזור ולבצע אינטגרציה של הנתונים הקליניים בעיקר. העובדה שמדובר בכאב חדש, הכאב בשורש כף היד והתגובה לסטרואידים מרמזים שיש מרכיב דלקתי . חיזרי לראומטולוג עם המידע הזה ובחנו מחדש את האפשרויות.

מנהל פורום דלקות מפרקים