דלקת חוליות מקשחת ללא ממצאים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/01/2019 | 16:01 | מאת: אורי

שלום ותודה מראש על ההתייחסות האם יתכן שדלקת סופנדיל ארופאטי היא ללא ממצאים בדם ובדימות וללא הגן 27ואבחנה תתבסס על ממצאים גופנים ועל רקע משפחתי של6 אחים ומיספר רב של בני דודים אם קרון פסיריוסיז ופרקים התסמינים תואמים למחלה ודלקת זהומית בכתף שבפגעה בסחוס והגידים בזמן הדלקת בכתף היו ממצאים בדם והיום אין והכאב בפרקים הוא חזק בצורה לא סבירה מטופל בקונסיטקס מסתמן הקלה יום הקלה יומיים אחרי התקף כאב עמוד שידרה גב צוואר ירכיים 2ממוחים איבחנו שללו פיברומיאלגיה השאלה היתכן מחלה זו ללא ממצאים בדם הוא בדימות

שלום ספונדילוארטרופתיה הקשורה לקרוהן היא לרוב ללא הגן HLAB27. מדדי הדלקת יכולים להיות תקינים. אם ישנה מעורבות של עמוד השדרה בדר"כ יהיה ממצא ב MRI אך לא תמיד באותו זמן שהבדיקה מתבצעת. אם המעורבות היא רק של מפרקים מחוץ לעמ"ש אזי הכל יכול להראות תקין וההסתמכות הינה על הקליניקה וההסטוריה המשפחתית

מנהל פורום דלקות מפרקים