כאב ממושך בצלעות-זקוקה לעזרה-

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/07/2018 | 09:48 | מאת: ענבל

שלום,בת 45,בשלושה חודשים אחרונים כאבים מתחת לחזה בצלעות.הכאב טיפה שמאלה למפתח הלב,ממש בצלעות .כואב בלחיצה,התעטשות,מתיחה לאחור,בעת קימה משכיבה לעמידה. בדיקות דם כלליות היו בסדר פרט לcrp גבוה 8(הנורמה עד 5),צילום צלעות תקין.אולטרסאונד בטן תקין. זה מציק לי מאוד, הייתי אתמול אצל אורתופד שלא יודע מהיכן הכאב נובע, הפנה אותי למיפוי עצמות איזה בירור לדעתך לעשות כדי לעלות על הבעיה??תודה

שלום קרוב לודאיש מקור הכאב בבית החזה ( צלעות/מפרקים) כך שמיפוי עצמות יכול להיות בדיקה שתעזור למקם את הבעייה. לא כתבת אם עשית צילום חזה שבו ניתן לראות דברים שונים שעלולים לגרום לכאב מסוג זה. אז כדאי להשלים. מעבר לזה צריכים לראות את מצבך הכללי- משקל, תאבון , חום וכו'. צריכים לראות תפקודי כבד כליה רמת אלבומין ספירת דם . לסיכום- בדיקה טובה של רופא המשפחה כולל הבדיקות המצויינות.

מנהל פורום דלקות מפרקים