מחלות ראומטיות ובעיות במערכת האיכול

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/04/2018 | 10:53 | מאת: מטי

שלום רב, אני בת 76 וככל שגילי מתקדם תופעות הקשורות למחלת הראומה מאובחנת אצלי בכל מיני שמות. לפני כ-4 שנים איבחנו פיברומיאלגיה וטופלתי ב-cipralex, טיפול שלא הצליח כי יכולתי לסבול את התרופה. התופעות של כאבים, נפיחות בידיים, וקשיחות במפרקים, העיקר בידיים הלך והחריף. בפנייה נוספת לפני כ-שנתיים לראומטולוג קיבלתי methotrexate, ושוב הטיפול הופסק בגלל חוסר יכולת להתגבר על תופעות הלווי. לאחרונה הגעתי שוב לראומטולוג נוסף והטיפול ב-plaquenil מצליח הפעם ותופעות הכאב והנפיחות נהיו סבירות. כמעט ביחד עם תחילת הטיפול הופיע אצלי קלקול כיבה חריף, שלשול וכאבי בטן. במשך שלושה חודשים סבלתי בדרגות שונות של חריפות מהתופעה. עשיתי בדיקות מכל הסוגים והכל היה תקין. כמובן התייעצות עם רופא משפחה. ככל שהקפדתי על תזונה קלה ושתייה מרובה העניין הלך והסתדר. נכון להיום הכיבה שלי בסדר. השאלה המרכזית היום: האם ישנם מחלות מעיין הנלווים למחלות ראומטיות והקלקול כיבה החריף שהיה הוא סימן לכך אצלי. האם כדאי בכל מקרה להתייעץ עם רופא גסטרו? תודה רבה!

שלום שלשול וכאבי מפרקים יכולים להיות קשורים במספר דרכים למשל מחלת מעי דלקתית ודלקת מפרקים המתלווה לכך. לעיתים נדירות זיהומים במערכת העיכול יכולים לגרום לדלקת מפרקים תגובתית. ישנן עוד אפשרויות נדירות אך הקשר כאמור אפשרי.

מנהל פורום דלקות מפרקים