פלקווניל והנקה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/12/2012 | 18:15 | מאת: מיטל

אני מטופלת כמעט שנתיים בפלקוויניל בשל דלקת מפרקים שגרונית כרגע אני בהריון בשבוע 36 ובשל הפוגה במחלה במהלך ההריון הפסקתי את הטיפול התרופתי. אני עוד מעט אמורה ללדת והראמוטולוג שלי המליץ לי לחדור לקחת את התרופה אני מאוד מתלבטת כי מצד אחד אני מאוד חוששת מהתלקחות המחלה לאחר הלידה ומד שני אני מאוד רוצה להניק ואין לי כ"כ ידע לגבי התרופה והשפעתה בהנקה. ניסיתי לשווא למצוא צקורות מידע באינטרנט אך ישנן יותר מדי תשובות סותרות. האם תוכל לעזור לי בעניו ולייעץ לי מה לעשות??

שלום המידע אכן סותר. כמו מצבים רבים אחרים שבהם המידע חלקי ההחלטה היא מה יותר מפריע ומה יותר מזיק. לפלקניל יקח מספר שבועות עד חודשים להתחיל להשפיע. ישנן אלטרנטיבות לטיפול ואת חשה בטוב כעת כך שאלא אם יש שיקולים כבדים אחרים נראה שאת יכולה להמתין עם זה. אם תחליטי בכל זאת שהחשש מהתלקחות הוא כזה שאינך רוצה לחוות זאת גם זו החלטה סבירה כיון שהפלקניל ניתן הן בהריון והן בהנקה ללא תופעות לוואי משמעותיות לעובר/תינוק. פשוט דייני זאת באופן פתוח עם הראומטולוג. יש גם מוקד בקופות החולים ובאסף הרופא הנוגע לתרופות בהנקה. אפשר לפנות ישירות ולשאול.

מנהל פורום דלקות מפרקים