כאבים חזקים ביד שמאל

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/12/2012 | 08:34 | מאת: הילה

שלום ד"ר, הסיפור קצת ארוך, אבל אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות. יש לי כאבי תופת ביד שמאל כבר שבועיים, ואתמול התחיל לכאוב לי מאד גם הגב התחתון. אני בת 27. בריאה בדרך כלל. לפני כשלושה שבועות חליתי בדלקת גרון חיידקית חריפה (סטרפטוקוק במשטח גרון). קבלתי רפפן ולאט לאט כאב הגרון פסק. לקראת סיום קבלת האנטיביוטיקה (10 ימים) החלו להופיע לי כאבים חזקים ביד שמאל. בהתחלה כאבה לי הכתף ובקושי יכולתי להזיז אותה, מאוחר הכתף השתחררה והכאב עבר לזרוע (כמו לחץ חזק שמופעל עליה). בהתחלה כאב שבא והלך, לאחר מכן כאב חזק בעיקר בשעות הערב ועכשיו כאב תמידי בכל זמן שמשכחי הכאבים מפסיקים להשפיע. פניתי לרופאת המשפחה שלי והיא חששה כי הכאב ביד מעיד על פגיעה בלב והפנתה אותי למיון. נעשו לי בדיקות רבות ונשללה בעיה בלב. מה שכן, היה לי לחץ דם גבוה (בעבר היה לי לחץ דם גבוה מעט שלא טופל, במיון הגעתי לשיאים חדשים). והם ניסו להוריד לי אותו בעזרת טיפול תרופתי. אחרי מספר ניסונות הם הצליחו ובסופו של דבר שחררו אותי הביתה עם חצי כדור של דיזותיאזיד ביום, ולמשך ברור ומעקב. עשו לי צילום חזה שיצא תקין, בדיקות דם שנראות תקינות ואקו לב תקין. כאב היד לא הטריד אותם כלל, אך לבקשתי עשו לי דופלקס של הזרוע שנמצא תקין. בשחרור הרופא אמר לי לקחת משכחי כאבים כשכואבת לי היד. בימים האלה היו לי גם קצת כאבים בגב התחתון ובירך ימין. בירך כבר לא כואב בגב התחתון כאב קצת. מאתמול יש לי כאבי תופת בגב. עכשיו אני בבית והכאב ממשיך. לא רואים כל סימן על היד, אין נפיחות ואין שום רמז אחר, אבל היד ממשיכה לכאוב... שלשום עשו לי צילום של עמוד שדרה צווארי שנמצא תקין וכן ראה אותי אורטופד תורן שלא ראה שום בעיה ביד. קבלתי משכחי כאבים חזקים (פרקוסט 10 מרופאת המשפחה ורוקסט פלוס מהאורטופד), אבל הם משכחים את הכאב לשעתיים או שלוש והוא חוזר. רק נורופן קוויק במינון גבוה מעביר את הכאבים למספר שעות ונותן תחושה של הקלה. אני די אבודה עם כאבי היד שלא מרפים. אשמח לעזרתך בכל רעיון או מחשבה. תודה רבה הילה

שלום יתכן שאת סובלת מדלקת מפרקים שלאחר זיהום עם סטרפטוקוק. דלקת זו "נודדת" ממפרק למפרק ומגיבה היטב לנקסין ותרופות דומות. הדלקת נמשכת עד מספר שבועות וחולפת מעצמה. פני לרופא המשפחה או לראומטולוג בשאלה זו.

09/12/2012 | 18:36 | מאת: הילה

שלום ד"ר קמחי, תודה על תשובתך. בנתיים הכאב ביד עבר, ובמקומו יש לי כאב חזק בגב התחתון וברגל. רופאת המשפחה שלי שולחת אותי לבדוק כל כאב בנפרד (דופלקס של היד, צילום צוואר ועכשיו אורטופד לגב..) ולא חושבת על האפשרות שמדובר בדלקת נודדת. מה הסימנים לדלקת הנודדת? כשהיד כאבה לא ראו סימני דלקת, לא אודם ולא נפיחות... תודה על העזרה. הילה

13/12/2012 | 13:01 | מאת: אושרי

אני מכיר מישהו מבני ראם שהיתה לו בעיה דומה רק ביד ימין והשכמות. הוא התחיל איזה שתיה של חליטת צמחים שפשוט העלימה לו את הבעייה.. אשמח לתת לך עוד פרטים 0542639399

28/01/2013 | 18:39 | מאת: מארק

שלום בהיותי בן 12 הבחנו אצלי Rheumatic fever הייתי מאושפז כמה חודשים בבית חולים כיום אני בן 55 כל חיי סבלתי מריגשות יתר לקור מלוווה בדלקות השאלה שלי היא ! האם אני סובל מדלקת מפרקים?

12/02/2014 | 02:04 | מאת: לילי

גם לי יש כאב חד בזרוע שמאל מזה כמה ימים ידוע לי כי יש אפשרות למתן זריקת סטרואיד, אם תמצא פתרון לבעייה תודיעי לי. שנרגיש טוב.

28/08/2014 | 15:17 | מאת: עדינה

זה כמה ימים אני סובלת מכאבים חזקים במפרק יד שמאל לעיתים אין לי את היכולת לאחוז בכלי מסוים לדוגמא צלחת למיקרוגל. חשבתי אולי בגלל שהיא מקופלת לכיוון החזה ואני גם עושה מתיחות והכאב רק מתחזק אנא תשובתך.

11/09/2015 | 21:27 | מאת: שרונה

לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש כאבים חזקים בכף ידי השמאלית בעת פעולת לחץ או הפעלת כוח על היד הזאת. יש לי אורתופד רק בעוד שלושה שבועות. מה יכול להביע הכאב הזה? חשוב לציין שאני בריאה ושהלכתי לרופאת משפחה היא המליצה על משככי דלקת כמו וולטרן ואטופאן,אך ללא הועיל.

01/10/2020 | 09:00 | מאת: הילה סולומון

אני חשה כאבים מטורפים ביד ימין זה נראה כאילו התקררתי והיא פשוט כואבת ממזגן אבל זה נמדך כבר יומיים עשיתי קומפרסים עם מים חמים וקרים זה כאב שנתחיל מהמרפק ונמשך לאורך אצבעות כף היד הכאב לא מניח לי לישון ואני מתגלגלת במיטה מכאבים אם יש מישהו שיודע משהו אשמח מאוד הילה .

מנהל פורום דלקות מפרקים