חשד לאינקילוזיג ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/09/2017 | 12:46 | מאת: ריקי

שלום כבר מעל 5 חודשים סובלת מכאב גב תחתון כאשר לפנות בוקר מקבלת קישיון בחלק התחתון של הגוף ולא יכולה לעמוד על הרגליים בבוקר או להסתובב מצד לצד בלילה כאבים שמורגשים חזק במנוחה ולא בפעילות . ראומטולוג שלח אותי לMRI בו התברר שיש שינויים סקרולטים פוקאלים באספק אחורי צד ימין של sij אך ללא עדות לשינויים במפרקים sij ועוד התברר שדיסק מרכזי L5_s1 בקע שלוחץ על התעלה . חייבת לציין שהסטוריה משפחתית שלנו מלווה בדלקות פרקים כרוניות ופיברו מאילגיה קשה מאוד . רציתי לדעת אם עדיין קיים חשד לאינקילוזינג ספונדליטיס למרות שלא רואים עדות ב MRI ??? תודה

שלום התאור של הכאב הוא בחלקו דלקתי ועל כן מצריך בחינה מחודשת הן מבחינת התשאול והבדיקה שלך והן מבחינת המשמעויות ב MRI. ישנם מקרים שאינם חד משמעיים ומתבררים רק לאורך זמן ( 5 חודשים נחשבים תקופה קצרה מאד במונחים של ANKYLOSING SPONDYLITIS ). התאור של הממצא ב MRI אינו תומך דווקא ב ספונדיליטיס ויכול להתאים לשינויים ניווניים או לאחר לידה ( כמובן אם היתה ). יש להמשיך להיות במעקב אצל הראומטולוג ולראות כיצד תהיה הדינמיקה. לעיתים שינויים בדיסק הבינ חולייתי יכול לגרום לכאב מאד דלקתי באופיו עם הקרנה לרעכוזים/רגליים ולבלבל מאד עם קליניקה של ספונדיליטיס.

מנהל פורום דלקות מפרקים