סקרואילאיטיס........

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/08/2017 | 13:55 | מאת: נאוה

שלום רב רציתי לדעת אם יש קשר בן המחלה הגנטית NF1 לסקרואילאיטיס? לבתי בת 21 יש לה nf1 ובשנה האחרונה היתלוננה על כאבי גב ולפי mri גילו שיש לה בצד אחד סקרואילאיטיס( רואים שני נקודות של שקעים בעגן בגב. ובנוסף האם משקל יתר מגביר כאבים? תודה.

שלום אני מניח שאת מתכוונת לנוירופיברומטוזיס. איני מכיר קשר בין מחלה זו לסקרואילאיטיס . האבחון של MRI בסקרואילאיטיס יכול להיות בעייתי לפעמים ואינו עומד בפני עצמו אלא בהקשר של קליניקה . ישנםתאורים נדירים של מעורבות מפרק ה SIJ על ידי נגע של נוירופיברומטוזיס הגורם לכאב דלקתי. כמובן שיתכנו מקרים נדירים שבהן שתי המחלות מופיעות אצל אותו אדם.

מנהל פורום דלקות מפרקים