שאלה שלא ברורה לי התשובה עליה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/06/2017 | 14:08 | מאת: ואדים

שלום, במידה ולמטופל יש מחלת קרוהן ובנוסף דלקת מפרקים והרופאים אומרים לו שכדאי להתחיל לטפל בקרוהן ואז לראות אם יש שיפור בדלקת מפרקים, כי אולי המחלה הראשית היא קרוהן והדלקת מפרקים היא משנית. אז שאלה שלי היא אם גם יכול להיות להיפך? כלומר שהמחלה הראשית היא דלקת מפרקים והקרוהן היא משנית, ואז הטיפול בדלקת מפרקים הוא הראשי והוא יעזור גם לקרוהן? תודה.

שלום מאד קשה לענות על השאלה. לרוב הטענה היא שדלקת המיח מקדימה את דלקת המפרקים ומכאן ההנחה שהיא המניעה את התהליך. לעיתים קורה שקרוהן מופיע לאחר הופעת דלקת מפרקים והשאלה היא האם אין משהו בסיס במערכת החיסון/מעי שמניע גם הדלקת במעי וגם במפרקים. בגדול המחשבה היא שרוב הזמן המפרקים הם "נפגעים משניים" על אף שהם יכולים להיות הסיבה העיקרית לסבל.

מנהל פורום דלקות מפרקים