אורנציה - זריקה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

27/11/2012 | 19:12 | מאת: יעל

ד"ר קמחי שלום. אימי חולה בדלקת פרקים מזה 30 שנים. לאחרונה הופסק לה הטיפול במתותרקסט עקב בעיה ריאתית שנגרמה כתוצאה משימוש בזריקה זו. 1. אנו מעוניינים לדעת האם אורנציה, בטוחה לשימוש, ידוע לנו שתרופות מסוג TNF מגבירות את הסיכון למחלות סרטניות. 2. אילו תופעות לוואי אחרות יש לזריקה זו. 3. האם זריקה זו כלולה בסל הבריאות. המון תודה, יעל.

שלום המידע שקיבלת אינו מדוייק. נוגדי TNF אינם מעלים את הסיכון לסרטן. לא נותנים אותם מטעמי זהירות לאנשים שהיה להם סרטן ב 5 השנים האחרונות. אורנציה היא תרופה טובה. יעילותה טובה יותר כשהיא ניתנת עם מטוטרוקסט. היא ניתנת למבטוחים בביטוחים המשלימים אם לא ניתן לתת תרופה ביולוגית אחרת או שהטיפול בהן לא הועיל

מנהל פורום דלקות מפרקים