RF ואנטי CCP חיובי עם קשיון קל בפרקי אצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/04/2017 | 12:23 | מאת: נורית

שלום רב, יש לי קשיון קל בפרקי שתי כפות הידיים. יש גם נימול קל במהלך הלילה. פניתי לראומטולוג ששלח אותי לבדיקות דם. בבדיקה: RF חיובי (22. בבדיקה קודמת לפני כ-7 חודשים, היה שלילי), ואנטי CCP חיובי (31.3), ו- C4 חיובי (43.1). נקבע לי תור חוזר לחודש אוגוסט. האם עלי לראות ראומטולוג מוקדם יותר? על מה לדעתך מעידים סימנים אלה? תודה נורית

שלום השילוב של קישיון ובדיקות מעבדה אלו מרמז על דלקת מפרקים שגרונית. יש מקום לפנות לראומטולוג מוקדם ככל האפשר.

מנהל פורום דלקות מפרקים