טיפול ב TNF

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/11/2012 | 20:02 | מאת: מיקה

אני בת 55 ויש לי דלקת שהוגדרה כ פסוריאטיק ארטריטיס. זה מתבטא בנפיחויות וכאבים בבית החזה, ולאחר שהדלקת גרמה לעיוות עצם החזה (עיוות קל) היא עברה אחורה לחוליה העליונה של עמוד השדרה, ומקרינה על החלק התחתון של הגולגולת, עד כדי כך שאני לא יכולה לסובב את הראש. אני לא יודעת אם הצואר תפוס לי או שהעצבים מושפעים מהדלקת שתקפה אותי באזור. אני לוקחת מטוטראקרסט, ונראה לי שהטיפול הזה אינו משפיע משמעותית. שמעתי על טיפול TNF. האם תוכל להסביר על הטיפול הזה והאם הוא יכול להועיל יותר מהכדורים?הבנתי שהקופות החולים לא מממנות את הטיפול בכל מקרה. אודה לך אם תוכל להתייחס גם לזה. שאלה שלישית ברשותך-הפסוריאזיס מתבטא בפצע יחיד עד עכשיו, דמוי שושנה בברך, שנמצא שם דרך קבע, והקוטר שלו גדל וקטן. האם אבחנת המחלה חד משמעית או שיש מקום לבדיקות נוספות כדי למקד את הטיפול? תודה

שלום לרוב ניתן לאבחן פסוריאיזיס מהסתכלות על ידי רופא עור או רופא מנוסה שעוסק בתחום. לעיתים רחוקות יש צורך בביופסיה. טיפול בתרופות נוגדות TNF הו יעילות לטיפול בדלקת מפרקים הקשורה בפסוריאזיס. הקופות מממנות את התרופות. פני לראומטולוג בהקדם.

24/11/2012 | 09:38 | מאת: מיקה

האם תופעות הלואי של הטיפול בנוגדי TNF חמורות מהטיפול כרגע?

מנהל פורום דלקות מפרקים