תסמונת סיוגרן נשירה קשה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

17/01/2017 | 22:05 | מאת: ליפז

שלום. אני סובלת מסיוגרן ונשירה רצינית (כולל מהגבות). אין צמיחה חדשה. בלוטת התריס בסדר. עשיתי ביופסיות שהראו דלקת וחדירה לימפוציטית שהרופאים סבורים שזה לא אלופציה אראטה או ליכן פלנוס אלא משהו שקשור לסיוגרן. במחקרים שאני קוראת אני לא רואה התייחסטת לנשירה בסיוגרן. אך מנגד אני מדברת עם אנשים מחול וכמעט לחצי מחולי הסיוגרן יש התקרחות עד כדי פאה, ובלוטת התריס תקינה. איך זה הגיוני שאין לכך התייחסות בשום מקום? אנשים מאבדים את הגבות וכל השינר עד כדי פאה. איך אני אמורה לדעת מה יכול לעזור לי? אני רק בת 27 וממש חוששת. פלקווניל גרם לי לתופעות לוואי שאילצו אותי להפסיק ליטול. אני אובדת עצות.

שלום נשירת שיער אינה חלק מובנה מההגדרה של תסמונת שיוגרן. נשמע שאת עוברת בירור מקיף. רופאי העור אמורים לכוון לאבחנה דרך הביופסיה, תשאול לגבי התקרחות משפחתית ומרכיבים קליניים נוספים.

25/12/2019 | 11:14 | מאת: שילה

האם השיער גדל חזרה עקב המחלה הזאת?

מנהל פורום דלקות מפרקים