דלקת פרקים שגרונית ודכאון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/11/2012 | 16:09 | מאת: עדי

שלום רב, גילו לי דלקת פרקים שגרונית לפני כ 4 חודשים. טופלתי בפרדניזון במינון של 30 מ"ג שירד בהדרגה . החל מאתמול אני נוטלת 5 מ"ג. כמו כן, לפני חודש וחצי הוסיפו לי פלאקווניל 400 מ"ג ביום ( תרופה זו אמורה "להחליף" לגמרי את הסטרואדים בעוד כחודש ) לאחרונה אני סובלת ממצבי רוח משתנים, חוסר חשק לכלום ( כולל חוסר חשק מיני ), עצבים וסוג של דכאון. האם ישנו קשר בין הטיפול התרופתי לבין הרגשתי? אשמח לקבל תשובה תודה

שלום דכאון אינו תופעת לוואי שכיחה של פלקניל. סטרואידים יכולים בהחלט להשפיע על מצב הרוח אם כי דווקא במינון גבוה יותר כפי שקיבלת בהתחלה. אני מניח שגם למחלתך השפעה על מצב הרוח.

מנהל פורום דלקות מפרקים