אצבעות נפוחות אצל תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/10/2012 | 16:36 | מאת: דנה

שלום רב, בתאריך 23 לאוגוסט 2012 עלה לבני החום ל- 40 מעלות למשך 5 ימים ללא נזלת שיעול או דלקת. התופעות שנלוו לכך, זה שהוא הפסיק להזיע (היה מזיע בהנקה, בשינה) רק לאחרונה התחיל להזיע וגם רק בקו השיער. בנוסף לכך כמה ימים בודדים (אני לא זוכרת כמה) לאחר שירד החום התנפחו לו האצבעות בין היד למפרק הראשון הקרוב, כמו ג'ולה בכל אצבע, ובאותו מפרק ראשון היתה אדמומיות. היום האדמומיות ירדה אבל נשארה הג'ולה. עשינו לו בדיקות דם ויצא שקיעת דם 36. בדקו וירוסים, בדקו תיפקודי כליות, בלוטת המגן, הכל תקין. יש מעט אנמיה 9.2.האם יש חשש לדלקת פרקים ומה אני אמורה לעשות עכשיו. הרופא המליץ על ביקורת בעוד 3 שבועות. אבל זה כבר חודש וחצי ככה...מה אתה ממליץ?תאירך לידתו 29/12/11. ממתינה מוטרדת מאוד לתשובתך המהירה.. תודה!

שלום ,מצורפת תשובתו של פרופסור עוזיאל- מןמחה בראומטולוגיית ילדים יש צורך בבדיקה גופנית של הרופא המטפל או ריאומטולוג ילדים תתכן דלקת תגובתית, אולי מחלה נגיפית עם מעורבות מפרקית ואולי התחלת דלקת מפרקים לצורך האבחנה המבדלת חשובה כאמור הבדיקה הפיזיקלית בברכה פרופ' עוזיאל

מנהל פורום דלקות מפרקים