כאבים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/09/2012 | 22:50 | מאת: ל

שלום רב, אני בת 47+, סובלת מכאבירגליים מגיל אפס מה שנקרא. בתור ילדה קטנה הייתי מתעוררת בלילה מכאבי רגליים מפושטים, צורחת מכאבים וההורים היו מעסים לי את הרגליים עם אלקומפור. כשהיו מכסים לי את ההגליים עם שמיכה, גם בקיץ החם, לאט לאט הכאב היה נרגע אחרי זמן מה. הרופא היה שולח אותי לרנטגן ואומר שאלו כאבי גדילה שיעברו עד גיל 18. גדלתי מאז ועדיין יש לי כאבים שבאים והולכים מהאגן כלפי מטה עד האצבעות. יש לי גם כאבי ידיים חזקים, הרופא אבחן לי בשתי הידיים מרפקי טניס. הכאבים באים והולכים וקשה לי לסחוב בשקית אפילו כיכר לחם. אחרי שאני סוחבת אני לא יכולה לישר את היד. יש לי גם כמה פריצות דיסק אל 4- אל 5 וגם מצאו לי בסי 6 סי 7 כל מיני דברים שעדיין לא ברור לי. אני לפעמים מרותקת למיטה ובהתקף חזק לא יכולה לקוםא פילו חודש מהמיטה, אלא בכאבים חזקי. בבדיקות דם לא מצאו לי דלקת מפרקים אף על פי שאני בטוחה שיש לי. אני סובלת כאבים חזקים במותן, ברגליים, בידיים, אפילו קשה לי לפעמים לפתוח את הפה ויש לי המון קנקים גם בפה וגם הצוואר אני שומעת רעשים כשאני מסובבת צוואר לצדדים. הייתי רוצה לפנות לרופא שיכול לטפל, עד היום אני מרגישה שרופאים מנפנפים או לא ברור להם מהן התופעות. מה דעתך על התופעות- האם לדעתך דלקת פרקים? מפרקים? תודה רבה, ל.

שלום קשה להעריך מדבריך אם מדובר במחלת מפרקים או בתסמונת כאב כרונית. קרוב לודאי שאילו סבלת מדלקת מפרקים הדבר היה מתבטא באופן יותר ברור במהלך כל השנים . אין מנוס מלפנות שוב לראומטולוג ולהיות מוכנה לקבל גם תשובה שמדובר בתסמונת כאב כרונית שלא יהיה לה מענה מושלם.

מנהל פורום דלקות מפרקים