אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

02/02/2010 | 07:46 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון שבוע 13, שמעתי דברים טובים על נטילת אומגה 3 בהריון, אך הייתי מעדיפה לצרוך אותם ממקורות טבעיים. לשאלתי, באילו מזונות יש אומגה 3, ואיזה כמות יש לאכול ביום על מנת להגיע לתצרוכת היומית. תודה. שבוע טוב. טלי

03/02/2010 | 14:00 | מאת: מירב רבר

הי טלי בשעה טובה את צודקת בהחלט, אומגה 3 היא בין המיקרונוטריאנטים החשובים לנו בהריון, כי באוכלוסיה הכללית יש מחסור ומן הסתם גם אצל ההריוניות יהיה מחסור אם לא ישימו לב לתזונתן. כדי להגיע להמלצות באופן טבעי אני מציעה לך: לאכול 2-3 מנות דג בשבוע. יש דגים שאנים מומלצים לאכילה בהריון בשל חשש מתכולת כספית גבוהה והם : כריש, דג חרב, טונה אדומה ( כמו בסושי או בסטייק טונה...) ומקרל. ניתן לאכול למשל - סלמון, טונה מקופסא, סרדינים - מומלץ לגוון בין סוגי הדגים. לאכול ביצים מועשרות באומגה 3. מקורות לאומגה 3 מהצומח הם זרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן קנולה. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון