מולטי ויטמין להריון.

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

17/01/2020 | 14:14 | מאת: נעה

שלום, ב- 2 הסוגים של מולטי ויטמין להריון שניתקלתי בהם, ראיתי שיש גם סידן וגם ברזל. למיטב ידיעתי, לא ניתן לצרוך ברזל וסידן בו זמנית כי הם מפריעים לספיגה אחד של השני, ויש לצרוך במרווח של 3 שעות לפחות. איך זה עובד כאשר לוקחים את שניהם באותו כדור? תודה, נעה

היי את צודקת שברזל וסידן מתחרים על אתרי הספיגה בגוף. לרוב מינון הברזל במסגרת המולטימויטמין להריון אינו מספק החל מהטרימסטר השני ועל כן יש ליטול תוסף ברזל נוסף, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מינון המותאם לך במידת הצורך לתיסוף.

מנהל פורום תזונה בהריון