העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

07/06/2013 | 08:39 | מאת: יונית

שלום, אני בת 32, הריון ראשון שבוע 25 תוצאת העמסת סוכר 50 - 145 העמסת סוכר 100: צום - 85 שעה ראשונה - 137 שעה שניה - 99 שעה שלישית - 42 ברצוני לציין כי הייתי בצום כ-10 שעות טרם הבדיקה של העמסת הסוכר 100, וימים ספורים לפני הבדיקה הקפדתי קצת יותר על התזונה וצריכת פחמימות ומתוקים, אם כי לא באופן משמעותי. (אכלתי די רגיל רק קצת פחות מתוקים). השאלות שלי הן: האם יש משמעות לתוצאות/ערכים הנמוכים? האם זה זה לא נמוך מדי?? מעיד על תגובתיות יתר של הפרשת אינסולין? האם זה אומר שגם בזמנים אחרים ייתכן ואני בהיפוגליקמיה (אחרי שאני לא אוכלת כ-3-4 שעות רצופות למשל)? האם צריך התייחסות מיוחדת לנושא? קצת מודאגת... תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2013 | 11:16 | מאת: ד"ר אולגה רז

את צודקת בכך שאת מפרשת את הירידה הדרסטית בסוכר כדבר שצריך למנוע אותו. זה אכן מעיד על תגובתיות יתר והיפראינסולימניה שיכול להיות רמז להתפתחות תגובה סכרתית. החדשה הטובה היא שאם תאכלי כל 2-3 שעות, גם אם אינך מרגישה רעב, תוכלי למנוע היפוגליקמיה ראקטיבית ולשמור על רמות תקינות של סוכר. הייתי ממליצה לך להימנע באופן משמעות ממתוקים כי זה מה שגורם להיפוגליקמיה לאחר 2-3 שעות. יחד עם זאת את חייבת לאכול פחמימות מורכבות בעלות מדד גליקמי נמוך, כמו לחם מחיטה מלאה, פסטה מקמח דורום או מלא, אורז בסמטי או מלא, גריסים למיניהם, כוסמת, שיבולת שועל, קינואה, עדשים, שועית לבנה, גרגרי חומוס - תבחרי מה שאת אוהב. פחמימות אלה, יחד עם ירקות (לחם עם ממרח לא מתוק) צריכות להוות בסיס לכל ארוחה, ברור שתאכלי גם עוף/הודו/ דגים, אבל השתדלי לא להוסיף הרבה פחמימות בארוחה זו, אלא אולי כף או שתיים והרבה ירקות. כך תוכלי למנוע קטעים של היפוגליקמיה. כמובן לשתות הרבה ללא סוכר.

מנהל פורום תזונה בהריון