רמת המוגלובין נמוכה למרות נטילת תוסף ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

12/08/2017 | 14:19 | מאת: כרמית

שלום, לפני ההריון ההמוגולובין שלי היה בטווח הנורמה, ולאחר שבחודש 5 יחד ל11.5 הרופא המליץ לי לקחת תוסף ברזל, בנוסף לפרנטל שאני כבר לוקחת (הפרנטל מכיל 27 מ"ג ברזל). נטלתי 15 מ"ג בבוקר, ו-15 מ"ג נוספים בערב (תוסף ברזל משולב ויטמין C). לאחר חודש שבו לקחתי את התוסף, בדיקת דם נוספת הראתה שההומוגלובין המשיך לרדת והגיע ל10.7. לאחר שקצת קראתי על הנושא הבנתי כי סידן עלול להפריע לספיגת הברזל. את המנה הראשונה לקחתי תמיד אחרי ארוחת בוקר שכוללת יוגורט, ואת המנה השניה לקחתי לפני השינה יחד עם הפרנטל - תוסף שמכיל 250 מ"ג סידן, מה שאולי יכול להסביר את הניסיון הכושל להעלות את רמת ההומוגלובין. האם זו באמת יכולה להיות הבעיה? ואם אכן סידן מפריע לברזל, איך זה שבפרנטל יש גם ברזל וגם סידן יחד?

ממליצה לחזור לרופא המטפל על מנת שיתאים לך את המניין המדוייק לך. בנוסף יש להפריד נטילת תוסף הברזל כשעתיים מצריכת סידן המצוי במוצרי חלב, טחינה, סרדינים וכן מקפה, תה, קקאו המצוי בשוקולד, דגנים מלאים. בהצלחה!

מנהל פורום תזונה בהריון