תת משקל בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

23/04/2017 | 20:42 | מאת: דבי

שלום, אני בחודש שלישי והתחלתי את ההריון במשקל נמוך יחסית לגובה שלי (45 ק"ג 1.60 בערך) השקילה שלפני השבוע גיליתי שירדתי חצי קילו (אני סובלת נורא מבחילות ומתקשה לאכול מסודר) ורציתי לשאול כמה עלי לעלות במשקל ומה וכמה כדאי לאכול ע"מ להבטיח את תקינות ההריון והתפתחות העובר. תודה מראש על ההתייחסות.

הטרימסטר הראשון להריון מאופיין לרוב בתחושת בחילות שלרוב חולפות סביב השבוע ה 14. שימי לב להקפיד לצרוך ארוחות קטנות ותכופות כל שעתיים כשכל ארוחה תכיל מנת פחמימה, זה יכול ליהיות פרוסת לחם עם ממרח או קרקר יבש, פרי או כל מאכל אחר שעובר לך בקלות. חשוב מאוד לשמור על רמות סוכר מאוזנות במהלך היום על מנת למנוע את תחושת הבחילה שמועצמת כשיש צום ממושך. שתי בין הארוחות מים, הימנעי ממזון מטוגן אשר מכביד על העיכול, אכלי בישיבה והימנעי משכילה לפחות 30 דק לאחר האוכל. בטרימסטר השני ההמלצה לעלייה פר שבוע היא בממוצע 350-450 גרם, כמובן מאוד משתנה מאדם לאדם. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון