תזונה נכונה בהריון...................

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/12/2016 | 11:41 | מאת: ג

שלום איזו תזונה טובה לנשים בהריון ולנשים בטיפולי IVF? וממה כדאי להמנע? מאילו בשרים, דגים, ירקות , פירות, עשבים ירוקים(נענע, שמיר), קטניות, דבש, סוכר, חלב, שוקו, שתיה וכו' תודה

בהריון יש הגבלות תזונתיות שלא בהכרח מתאימות לתקופת טיפולי פוריות. בהריון מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון: דגנים מלאים, ירקות ופירות, שומנים בריאים מהצומח : אבוקדו, טחינה, שמן זית, שקדים ואגוזים טבעיים וחלבונים איכותיים: מוצרי חלב עד 5%, דגים , עוף ובשר מבושלים היטב, ביצים מבושלות. יש להימנע מבשר ודגים נאים , ביצים לא מבושלות, גבינות בשלות ועובש, גבינות בולגרית, פטה וצפתית, נקניקים ופסטרמות, נבטים, סלטים מתועשים, קינוחים המכילים קרמים או מוסים, מוצרי חלב שאינם מפוסטרים, מרווה, נענע, מנטה, הגבלת קפאין- עד 2 מנות ביום. להקפיד על צריכת מים מרובה. בהצלחה.

מוסיפה לתגובה הקודמת - התעדכני בהנחיות משרד הבריאות להריון הנמצאות באתר משרד הבריאות.

מנהל פורום תזונה בהריון