השמנת יתר בהיריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

26/12/2012 | 17:30 | מאת: ליהיא

ערב טוב, אני בת 24, באמצע חודש שלישי של ההריון הראשון. ההתחלתי אותו במשקל של 60 ק"ג וכעת אני שוקלת 66!!! אני לא אוכלת יותר מהרגיל באופן דרסטתי, אולי מוסיפה איזה 500-600 קלוריות יומיות לתפריט. (חשוב לציין שירדתי בשנה האחרונה 20 קילו בדיאטה, ושהפסקתי לעשן כמובן עם גילוי ההריון.) מישהי יכולה להרגיע אותי שהעלייה המהירה הזאת נעצרת מתישהוא? חברה טובה שלי כבר בחודש שישי ועלתה רק חמש קילו! אני מאוד מפחדת ומתעסקת בזה כל היום. אשמח אם תעזרו לי! תודה...ליהיא

31/12/2012 | 16:01 | מאת: ד"ר אולגה רז

שלום רב, כל אישה עולה במשקל שונה במהלך ההריון ולכן אין טעם להשוות את עצמך לחברה שלך. מצד שני 6 ק"ג ב-3 חודשים ראשונים כשבד"כ אין ממש סיבה לעלות במשקל זה קצת יותר מדי. הפסקת עישון כנראה תרמה לתהליך הזה של עלייה במשקל אבל טוב שהפסקת. תוספת של 500-600 קלוריות חד משמעית תורמת לעליה במשקל ולמעשה בטרימסטר הראשון ואולי אפילו תחילת השני אין סיבה להגדיל את מספר הקלוריות רק אולי לקראת סוף ההריון כך שאם תתחילי לאכול רגיל בלי הגדלת קלוריות יש סיכוי שתעצרי עלייה במשקל מצד שני אל תנסי לרדת במשקל כרגע - שמרי על המשקל כמו שהוא עכשיו ותעלי במשקל באופן טבעי בחצי השני של ההריון.

מנהל פורום תזונה בהריון