פיתוח גוף וסוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

15/07/2016 | 21:03 | מאת: דניאל

אני בן 21 חולה סוכרת נעורים 8 שנים ובשנה האחרונה התחלתי להתאמן במכון כושר ורציתי לדעת אם יש השפעה על פיתוח הגוף בתור חולה סוכרת נעורים? זה מעקב את הגדילה של השריר? פוגע בעלייה במסה? יש קשר בין סוכר גבוה או נמוך בדם לפיתוח גוף? מבחינת סינטוז חלבונים? פירוק שריר? תודה דניאל.

דניאל שלום, אין השפעה שונה לבנית שריר או פיתוח גוף בין סוכרתים מאוזנים לבין אנשים בריאים ללא סוכרת. רמות סוכרת אופטימליות לפעילות גופנית עם ביצועים מוצלחים ביותר לפי עבודות קטנות הן בין 100-130 מג/דל וזה מענין מכוון שרמות סוכר תקינות הן פחות מ-100. כמובן שחשוב להימנע מהיפוגליקמיות במהלך או אחרי פעילות. כהשלמה לכך, על מנת לוודא שהעבודה על מסת השריר תהיה אפקטיבית חשוב לאכול כמות מספקת של חלבונים לאורך היום, כמו גם לאחר האימון. בנוסף, יש חשיבות גם לכמות מספקת של פחמימות בתפריט. על מנת לדעת כמה חלבונים או פחמימות עליך לאכול מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מדיאטן / דיאטנית קלינית המתמחים בפיזיולוגיה / בספורט. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1