חבר חולה סכרת נעורים - לא מאוזן

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

08/02/2016 | 17:16 | מאת: אני

היי, אני נמצאת במערכת יחסים עם בחור בן 28 שסובל מסכרת נעורים כבר 7 שנים. (התפרצה בשירותו הצבאי). רמת ה- A1C שלו עומדת על 10 והבדיקות נעות בין 400-150... אני מבינה שהוא בתהליך הרס עצמי והוא לא עושה דבר כדי לשנות את זה. אני חושבת שהוא זקוק לתמיכה נפשית בדרך של טיפול, אבל בשבילו זה נשמע כמו "קללה". אני לא יודעת איך לסייע ולתמוך. אני מבינה את הקושי בגילוי מצבו, אבל ההתדרדרות תוביל לקריסתו. בנוסף, אני לא יודעת אם זה קשור לסכרת, אבל ראיתי בפורום התייחסויות לזה. הוא סובל משינוי קיצוני במצב הרוח. רגע אחד מאושר וקופצני ושניה אחרי זה כבוי ובוכה. האם יש לכך קשר? אם כן, האם באיזון זה יתאזן גם? תודה רבה מראש!

שלום, עושה רושם שאת מתמצאת ומבינה בערכי הסוכר. הדאגה שלך מובנת ומציאותית. בשורה תחתונה, אי אפשר להכריח אדם לפנות לטיפול. כל אדם צריך להתחבר בעצמו לסיבה אישית וייחודית משלו, שמניעה אותו להיטיב את מצבו. יחד עם זאת, אנשים רבים מוכנים לעשות צעדי ענק מדהימים, על מנת לקיים ולפתח מערכות יחסים משמעותיות להם. אבחון מצבי הרוח הוא שאלה לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש. ניתן לאמר בוודאות שכאשר אדם סוכרתי מרגיש שהוא משיג יותר שליטה על ערכי הסוכר, הוא גם מרגיש יותר שליטה על חייו, ומסוגל להמשיך להתקדם באנרגיות חיוביות וחופשיות יותר. השאלה שלך מורכבת, ותלויה בתשובות לכמה שאלות כמו: o מידע- האם יש לבן זוגך מידע מפורט על מה יכול לקרות במצב שהוא ממשיך בברירת המחדל שלו? o האם יש לו מידע על טכנולוגיות ותרופות חדשניות בטיפול בסוכרת? o איזה סוג טיפול מהווה "קללה"? גם כאן יש הרבה אפשרויות חדשניות. האם ליווי רפואי משולב באימון, לצורך שינוי הרגלים ושיפור בריאות, נחשב מאיים ? o מידת החוזק והקרבה במערכת היחסים ביניכם, עד כמה מאפשרת יצירת תנאים סביב פניה לטיפול בסוכרת? o האם נוכחותך וליווי שלך לטיפול יכולים להקל על הפניה לטיפול? o האם יש אנשים משמעותיים נוספים שניתן לגייס אותם להפעלת השפעה? o האם את מוכנה להתחיל בעיצוב הרגלים חדשים? להקפיד על אוכל בריא, מאוזן, מסודר ביחד עם פעילות גופנית קבועה? הליווי שלך בתהליך המפרך של שינוי תפיסת העצמי, כאדם שיכול להיעזר ע"י אחרים, הוא מאוד חשוב ומועיל, כל עוד את בתפקיד עקבי של תמיכה ביצירת שינוי, מבלי להחליט עבורו, איך ייעשה השינוי, איפה וכו'. תוכלי לפנות למרכז DMC לייעוץ פסיכולוגי ובהמשך למאמנת לצורך ליווי צמוד של תהליך השינוי תוך הישענות על הכוחות הקיימים והעצמתם. במרכז שלנו יש מגוון טכנולוגיות מתקדמות המסייעות בשליטה על רמות הסוכר, כמו כן מיטב הרופאים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (נעורים). הצוות הינו רב מקצועי על כן יכול לסייע לו באופן המיטבי ביותר ולוות אותו גם בין פגישה לפגישה בטלפון ובמייל.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1