תרגיעו אותי (או לא?)

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

28/08/2013 | 08:46 | מאת: אמא היסטרית

הבן שלי (בן 13), ילד פעיל גופנית, רזה ואוכל בריא. יש לו משקפיים מגיל 8 וירידה בראייה כל שנה, אבל ייחסנו את זה לגנטיקה המשובחת שלו - שני ההורים ממושקפים, האבא מגיל 3. כשהיה קטן היה מאוד עצבני כשהיה רעב, וזה היה עובר אחרי שאכל משהו. לאחרונה שם לב שהוא כל הזמן צמא. לא קם בלילה להשתין. הבוקר בדקתי לו סוכר בצום בגלוקומטר בשלוש אצבעות שונות, וקיבלנו 123, 113 ו-103. האם להילחץ ועד כמה? מבחינת גנטיקה: לסבא מצד אבא יש סכרת סוג 2, לסבא שלי הייתה סכרת (אני חושבת שסוג 2 כי הוא נפטר ממשהו אחר בגיל 86), ולי יש סכרת הריון (רק בהריון הנוכחי, הרביעי). ייתכן שלאמא שלי גם הייתה סכרת הריון איתי. בשנות ה-70 לא בדקו, ונולדתי לפני המועד המשוער, מעל 4 ק"ג (אבל בלי קשיי נשימה, כך שיכול להיות שהייתה טעות חישוב). בהריון הבא נעשה בירור ולא הייתה סכרת, וגם אחותי נולדה מעל 4 ק"ג.

20/11/2013 | 21:09 | מאת: גיל דורון

שלום רב, אין צורך להילחץ. חשוב לדעת האם הבדיקות נעשו שעתיים - שלוש אחרי האוכל או לפני האוכל. הדרך הוודאית לבדיקת סוכרת היא בדיקת HBA1C יחד עם בדיקות נוספות שרופא המשפחה יכול להוסיף בהפנייה לבדיקות הדם (כמו בדיקת שתן). לפי דעתי לראייה אין קשר כאן. בהצלחה.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1