סוכר מעל 350 מאז הבוקר ולא יורד.....

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

01/09/2012 | 20:04 | מאת: לידן

שלום רב לבעלי סכרת נעורים כבר 13 שנים. מאז הבוקר סוכר מעל 350. משתמש במשאבה ומוסיף כל כשעה וחצי 4 יחידות ועדיין לא מצליח להוריד. במצב שקשה לו לקום מהמיטה וממש סמרטוט. לא מעוניין להתפנות לבית חולים כי לטענתו גם שם יתנו לו תוספות של אינסולין ואת זה הוא יכול לעשות גם בבית. מה לעשות? לקחת למיון? לתת לו זמן לנסות להתגבר לבד? מה??????????

06/09/2012 | 17:32 | מאת: איזבלה אינסל

שלום לידן. ראיתי את השאלה שלך רק היום. אני מקווה שבעלך מרגיש יותר טוב. במצבים כאלה יש כמה כללי התנהגות. קודם כל אם רמות סוכר עולות מעל 350 מ"ג% צריך לבדוק אצטון בשתן בעזרת קטוסטיקס, מומלץ שלכל סוכרתי יהיו בבית. אם יש אצטון, צריך לעשות זריקת אינסולין עם מזרק או עט אינסולין, ולא ע"י משאבה. אם אין אצטון, צריך לעשות תיקון עם משאבה מבלי לאכול, ואחרי 30 ד' לבדוק סוכר. אם יש שיפור אפשר לאכול ולהוסיף אינסולין על הארוחה. אם רמת סוכר לא התחילה לרדת, צריך להחליף פרפרית, כי ב99% כשה קורה כזה מצב זה עקב קיפול של הפרפרית שבתוך הגוף. אך שוב, אם יש אצטון אין לנו זמן למשחקים וחייבים לעשות זריקת אינסולין. הצטברות של האצטון בדם מובילה לקטואצידוזיס=חמצת, אשפוז וחו'. סיבות נוספות להיפוגליקמיה: מחלה וירלית או חיידקית, סטרס, פצע או פציעה, חימום יתר של האינסולין שגורם לקלקולו.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1