סוכרת נעורים תורשתית

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

22/07/2012 | 11:11 | מאת: מירב

שלום! יש לי אחות עם סוכרת נעורים שהתפרצה בגיל 16 בערך בנוסף יש לבן דוד שלי גם סוכרת רציתי לדעת האם זה נקרא תורשתי?? ומה הסיכויים שלי כשאני אתחתן שיהיה לי ילד עם סוכרת נעורים? ומה הסיכויים בכלל שלי זה יקרה?

26/07/2012 | 14:29 | מאת: איזבלה אינסל

שלום! אני מאוד-מאוד מבינה את החששות שלך! ויכולה להביא כנגד רק סטטיסטיקה יבשה. סוכרת מסוג 1 היא מחלה גנטית, אך לא תורשתית! ז.א. שרק אנשים עם הרכב גנים מסוים יכולים לחלות בסוכרת מסוג 1. אך עדיין לא ברור מה גורם לחלק מהאנשים האלו לחלות, בזמן שאחרים עם אותו הרכב לא מחלים. אך ההרכב הזה הוא אישי, ויכול להיות רק לבן משפחה אחד. הסטטיסטיקה מדווחת שהסיכון של אמא להעביר לצאצאים סוכרת מסוג 1 הוא רק 4-5%. ומאבא לבן, אחוז הסיכון הכי גבוה 6-8%. סיכון של אחים לחלות הוא 4-6% . ובתאומים זהים 36%. אין סטטיסטיקה לגבי קרובי משפחה רחוקים יותר. לכן הדרך הכי טובה לא לחשוב ולא לחשוש סתם. וביחד עם זאת, להיות ערני לסימנים המוקדמים של סוכרת, כמו צימאון, השתנה מרובה, אכילה מרובה ביחד עם ירידה במשקל, חולשה ועצבנות

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1