סכרת 1 ושיניים רקובות/נושרות

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

14/03/2012 | 21:20 | מאת: אורה

היי חבר שלי בן 36 סובל מסכרת 1 כבר 10 שנים. נשרו לו הרבה שיניים והוא מרגיש מאד חסר ביטחון בגלל זה. איזה טיפול שיניים יכול לעזור לו? האם השתלה מסוכנת ? תודה

25/03/2012 | 18:16 | מאת: איזבלה אינסל

שלום אורה. סוכרת באמת יכולה להשפיע על מצב של השיניים. אך לרוב זה תלוי בגנטיקה והיגיינה של הפה. כשה רמות סוכר בדם גבוהות זה גורם לריבוי חיידקים בפה, והחמרה של עששת. בנוסף יש פגיע גם בחניכיים ועצבוב של בלוטות רוק הגורם ליובש בפה וריבוי עששת. לכן מאוד חשוב לשמור על איזון טוב של רמות סוכר, היגיינת הפה וטיפול מונע של שייננית (של הורדת אבן וטיפול בפלואוריד). הצלחת ההשתלה גם מאוד תלויה באיזון של סוכר! לכן מאוד חשוב לשמור על איזון סוכרת. בהצלחה! ואשמח לענות לשאלות נוספות אם יהיו לך.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1