שאלה לגבי תפוחי אדמה בתנור

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

14/02/2012 | 10:26 | מאת: טלי

שלום, בני בן 13 וחצי לפני כחודש גילינו שהוא חולה בסוכרת נעורים.לפני מספר ימים עשיתי לו מנה יפה של תפוח אדמה בתנור לארוחת הערב. שעתיים אחרי היה לו 137 .שזה בסדר אבל בבוקר הוא קם עם סוכר גבוה של 240.שאלתי האם יכול להיות ששעתיים אחרי הזריקה והארוחה הסוכר יירד אבל 3 שעות אחרי הסוכר פתאום עולה?? אולי תפוח אדמה מתפרק לאט?? אנחנו חדשים בנושא .תודה על כל תשובה. טלי

23/02/2012 | 09:06 | מאת: איזבלה אינסל

שלום טלי. תודה על השאלה העניינית! ת"א זאת פחמימה פשוטה ביותר, כמו פרי! לכן בד"כ הסוכר אחרי ת"א עולה מהר וגבוה, ויורד מהר. אך אם את מוסיפה למנה שמנת או חמה, הסוכר עולה יותר לאט וממשיך להיות גבוה לאורך זמן. מה שקרה, לדעתי, בממצב שאת מתארת, תלוי ומינוים של אינסולינים וסוגים שלהם. רמות הסוכר אחרי אוכל תלויים באינסולין קצר טווח, אך רמת הסוכר של בוקר תלויה במינון של אינסולין ארוך טווח שאדם מקבל בערב (אם זה אינסולין NPH) או פעם ביממה (אם זה אינסולין לנטוס או לבמיר). לכן אם המצב חוזר על עצמו, חייבים להתייעץ עם רופא הסוכרת שלכם לצורך שינוי במינון של אינסולין ארוך טווח! אשמח להיות איתך בקשר לתת תשובות יותר מהירות, מפורשות ורבות, אם תצרי איתי קשר טלפוני: 03-5160171. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1