נישואין וסכרת

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

07/12/2011 | 01:10 | מאת: תמר

רציתי לדעת איזה מחלות הם פחות או יותר שוות בהרכב הקושי לסכרת מאוזנת, ואינם בגדר התפשרות, והם בעיה השקולה ומתאימה לנישואים עם אדם סוכרתי מאוזן? (פשוט אני מעל גיל 30 והחבר נפרד ממני ששמע על הסכרת) כמ"כ, בנוגע לתורשה- מהי הסבירות באחוזים שבן ובת של אישה סוכרתית יחלו בסכרת?

11/12/2011 | 17:16 | מאת: איזבלה אינסל

סוכרת מסוג 1 היא מחלה גנטית אך לא משפחתית! הסיכון לצאצאים של אם לרשת סוכרת מסוג 1, הם כ4-5 % ! ז. א. נמוך מאוד! במיוחד אם ניקח בחשבון שבסוכרת מסוג 2 הסיכון לצאצאים לחלות הוא 50% - כי זה מחלה תורשתית משפחתית! לכן אם בן זוג עזב אותך בגלל הסוכרת, הוא לא בן אדם שאפשר לסמוך עליו! ז.א. זה רק תירוץ, כי גם כל דבר אחר הייה מרתיע אותו! בנוגע למורכבות הטיפול, אין ספק שסוכרת מסוג 1 מחלה מאוד מתישה ודורשת התעסקות יום-יומית, ולא תמיד "משתפת פעולה" עם הרצונות שלנו ומאמצים שלנו, אך יש עוד שורה ארוכה של מחלות אחרות, לא פחות קשות! אז אין צורך לדאוג לילדים העתידיים שלך, ואני מאחלת לך מכל הלב לפגוש בן זוג הגיוני ומכיל, המוכן לא רק לקבל אותך "עם הסוכרת", אלא גם לתמוך בך תמיד, וגם במצבים הקשורים בסוכרת!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1