היפוגליקמיה בשעת שינה

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

23/08/2011 | 21:28 | מאת: הילה

שלום, לבתי בת ה-10 התגלתה סוכרת ומטופלת כחודש וחצי. שאלתי, מה קורה אם הילדה נרדמה ובאמצע הלילה רמת הסוכר ירדה לה לרמות נמוכות (היפו) והיא במצב עילפון, ואנו לא יודעים זאת כי היא ישנה ? מה עושים ומה קורה במצב כזה ?

25/08/2011 | 19:32 | מאת: איזבלה אינסל

בדרך כלל בזמן היפוגליקמיה בגוף יש הפרשה של הורמונים קונטררגולטורים (המגנים על גופנו והמעלים את רמת הסוכר). הראשון מופרש אדרנלין, לכן יש רעד וזעה קרה. אחרי זה מופרש קורטיזול שהוא סטרואיד של הגוף ומורכב מ100% סוכר. לכן רמת הסוכר בדם עולה בעצמה, גם אם לא ניתערב. ובסוף מופרש גלוקוגון, אותו הורמון שאנו נותנים בזריקה אם הסוכרתי מאבד הכרה! לכן בד"כ יש עלייה של רמת הסוכר ע"י מנגנוני הגנה של הגוף. רק אם היפו קשה חוזר לאטים קרובות, או בתקופה קצרה אחד אחרי שני, או בהשפעה של אלכוהול, או אם אדם חי על רמות סוכר נמוכות במשך תקופה ארוכה וגופו רגיל לסף נמוך של סוכר, אדם יכול לא להרגיש את תחילת היפוגליקמיה. אך לרוב זה לא קורה! אך אם ילד כן איבד הכרה בלילה, או מפרכס.צריך למדוד לו סוכר. ואם זה מהיפוגליקמיה, צריך להזריק לאדם את זריקת גלקוגון ולהזעיק לאמבולנס.

25/08/2011 | 20:07 | מאת: אפרת

אני יכולה להגיד לך מה לי קורה כשיורד לי הרמת סוכר בדם בלילה.. אני מזיעה ומתעוררת לבד ומרגישה קצת רע ואז אני הולכת ואוכלת משהו מתוק וחוזרת לישון.. אני מקווה שזה תקף גם לגביי הבת שלך!

13/09/2011 | 23:47 | מאת: יש

שלום אני בן 28 גילו לי את הסוכרת מיגיל שנה וחצי גם לי היו ויש גם היום תופאות כהלה המלצה שלי 1לידעוג שהילד ישן עים אוכל בבתן בידעה ברורה שלך שגם עים לא סמים לב עקול של הואכל יעלה את רמת הסוכר 2 עוזן קשבת לחדר הילד 3יש היום אינתרקום אשר מאפשר את שמעת הילדים בחדר בהצלחה רפוה שלמה לכולם

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1