ילדים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

19/08/2011 | 10:53 | מאת: לי

מה סיכוי שילדיי ישאו סכרת כאשר לבן זוגי סכרת נעורים מסוג 1 והוא בן 30? האם יש הנדסה גנטית לכך?? ניתן להשתמש באינסולין ותרופות בד בבד בדרגה כזו? תודה רבה על שת"פ ברכות על הפורום

21/08/2011 | 18:09 | מאת: איזבלה אינסל

הסיכון שסוכרת תתפתח אצל בנים של אבות חולים כ8%, אצל בנות של אבות חולים כ6%! ז.א. מאוד קטן! לכן אין צורך לידעוג ולהילחץ סתם. צריך לשים לב רק על הסימנים המדעגים כמו צימעון, אכילה מרובה, השתנה מרובה ,ירידה במישקל, עייפות, עצבנות. אם הם מופיעים - לגשת דחוף לרופא ולעשות בדיקת סוכר. אם הם לא מופיעים, אין צורך בבדיקות סוכר או בדיקות גנטיות. כי גם לא כל הנשאים של גן הגורם לנתייה לסוכרת נעשים חולים. לכן אין טעם בבדיקות הגורמות לדעגה סתמית!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1