נשירה

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

04/04/2011 | 14:14 | מאת: מורן

שלום, אני,בת 10 חולת סכרת נעורים כ4 חודשים כבר בערך כחודש יש לזה נשירה חזקה מאד בשיער בראש האם זה קשור לסוכרת או לאינסולין?

04/04/2011 | 21:11 | מאת: סבטה אשכנזי

הי אני זוכרת שגם לי הייתה נשירה מאוד חזקה לפני שגילו לי את הסוכרת. כעבור תקופה כשהתחלתי להזריק אינסולין זה הסתדר, אבל לא במיידי. צריך סובלנות. הגוף שלך לא קיבל תקופה מסויימת אנרגייה וחילוף החומרים השתבש וכנראה שבמקה כזה לגוף אין דרך לשמור על השיער. אני בטוחה שלאט לאט זה יסתדר לך, כמובן עם הטיפול הרפואי הנכון

06/04/2011 | 10:00 | מאת: מורן

אני לא לפני הגילוי כבר מטופלת באינסולין בערך 4 חודשים האם הגיוני שרק עכשו יתחיל הנשירה?

07/04/2011 | 17:08 | מאת: איזבלה אינסל

הנשירה בהחלט יכולה להופיע בתחילת הסוכרת, עקב כך שכל המאגרים והכוחות של הגוף היו מגויסים ומשומשים לצורכי הפקת אנרגיה בדרכים חלופיות, במקום שימוש בסוכר, עקב חוסר אינסולין. כשה מתחלים לקבל אינסולין, המאגרים מתחלים להתמלא חזרה, והנשירה צריכה להיפסק. אם זה לא קורה, צריכים לבדוק כמה דברים נוספים, כמו: חוסר המוגלובין ו/או ברזל, ויטמינים, תפקודי בלוטת תריס, צליאק. לצורך כך צריך להתייעץ עם רופא ילדים ו/או סוכרת. בנוסף גם מצב סטרס, הקשור לקבלת סוכרת, וחוסר שיינה ותזונה בריאה ומגוונת יכולים לגרום לנשירה.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1