חיזוק הלבלב למניעת תלות באינסולין

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

03/04/2011 | 00:43 | מאת: רינת

ילדה בת 10 שאני מכירה אובחנה עם סכרת נעורים. יתכן שבשלב זה הלבלב שלה עדיין מייצר אינסולין ברמה מסוימת, או שניתן לחזק אותו באופן מסויים, כדי להמנע מתלות מוחלטת באינסולין ממקור חיצוני, האם תוכלו בבקשה להפנות אותי לחומר בנושא? תודה רבה לכם, רינת

07/04/2011 | 17:43 | מאת: איזבלה אינסל

שלום רינת. נכון להיום, לצערי, עוד אין דרך הידוע והבטוחה למניעת סוכרת מסוג 1, גם לפני הופעתה וגם בתחילתה. סוכרת מסוג 1 זה מחלה אוטואימונית, ז.א. שמער' חיסון של אותו האדם שלוקה בה, מזהה חלק מסוים מגופו כגוף זר, ומנסה להגן עליו ע"י חיסול של תאים "המגרים" (במקרה של סוכרת מסוג 1, זה תאי בטא של לבלב, המפרישים אינסולין). התרופות הידועות כיום לעיקוב של תהליך אוטואימוני, זה סטרואידים. אך לתרופות אלו תופעות לוואי קשות ביותר. לכן בסוכרת מסוג 1 לא מטפלים בהם, אלא פשוט נותנים אינסולין שחסר בגוף באופן מלכותי, ולאינסולין אין תופעות לוואי של תרופות, והגוף לא מפתח תלות בו, ואפשר להפסיק טיפול בו בכל אט שיש מספיק אינסולין שנוצר בגוף. בתחילת סוכרת יש תקופה הנקראת "ירח דבש", שבה הפרשת אינסולין מתאי בטא, שעדיין נשארו בגוף ונתמכים ע"י זריקות אינסולין מבחוץ, מתחדשת. אל התקופה הזאת זמנית. כי ברגע שמער' חיסון מגלה את האינסולין הזה, היא מחדשת את התקיפה של תאי בטא, עד שלא מתפטרת מהם לגמרה. יש תיאוריות רבות בנוסה הזה, והרבה פיתוחים באופק. אך עוד אפ אחד מהם לא הוכח ואושר לשימוש באופן רשמי! מה שאני לא ממליצה בהחלט, זה להפסיק מתן אינסולין, כי זה יכול לגרום לחצת – מצב מסכן חיים! אשמח לענות על כל השאלות נוספות גם במייל שלי ובטלפון: 03-5160171 (שלוחה 2) [email protected] אינפורמציה נוספת יש גם באתר של אגודה לסוכרת נעורים www.jdrf.org.il, או גם באתר של JDRF עולמי (עירגון שעוסק בחקר סוכרת מסוג 1, לצורך מציאת מרפא) – www.jdrf.org.il

07/04/2011 | 19:16 | מאת: רינת

תודה רבה איזבלה על כל המידע ועל הנכונות לעזור, אעביר את המידע למשפחתה של הילדה, שבת שלום, רינת

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1