סכרת נעורים...

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

29/03/2011 | 22:57 | מאת: סבטה

שלום רב, אני בת 22, חולת סכרת מגיל 4 לא מאוזנת מספר שנים כבר. כרגע אני נמצאת בסוג של התמודדות עם עצמי בלהאזן את עצמי.. איכשהו.. קשה לי מאוד עם זה. יש לי הרבה היפר מאשר היפו.. לאחרונה התחלתי להרגיש סחרחורות וכאבים שקשורים כנראה לנוירופטיה. קורה לי שאני מגיע לרמות מטורפות של סוכר גבוה ואז אני מורידה בבת אחת.. תגידי לי בבקשה האם באמת מותר להוריד ככה את הסוכר או שבהדרגה צריך? למרות שאני חולה כל כך הרבה שנים אני עדיין איפשהו "מפספסת" את הפרטים הקטנים האלה. האם באמת צריך להוריד אותו בהדרגה והאם הורדה מהירה של סוכר גורמת לאיזשהו סיכון של משהו? .. אשמח על מידע.. תודה רבה.

30/03/2011 | 17:59 | מאת: איזבלה אינסל

שלום לך סבטלנה. אני מצטערת על תחושת הייאוש שהסוכרת גורמת לך להרגיש! סוכרת היא מחלה כרונית. והתמודדות עם המחלה הכרונית, היא בד"כ התמודדות גלית. לפעמים את מצליחה להשתלט על המחלה, ולפעמים המחלה משתלטת אלייך, וגורמת לתחושת ייאוש וחוסר עונים! זה תהליך טבעי לגמרה, אך, אני מבינה, שהידע הזה לא מחמם ולא עוזר לך! סוכרת "אוהבת" סדר! ארוכות בשעות קבועות ועם כמות קבוע יכולים לעזור מאוד להסגת איזון, כמו גם סדר יום ופעילות פיזית קבועים! אך כמובן בן-אדם הוא לא רובוט, ומאוד קשה לשמור על כל זה! אבל, כל שאיפה וניסיון לשמור על הסדר מועילים! בנוסף, רמות סוכר קשורות גם לאיזון הורמונאלי ונפשי! כל הפרה בתפקודי בלוטת תריס, מחזור, ומצבי סטרס יכולים לגרום להפרת איזון. לכן חשוב להתייעץ לפי הצורך עם רופא נשים, אנדוקרינולוג, דיאטנית וגם פסיכולוג! נכון שיש מחקרים שמראים שירידה חדה בHBa1C יכולה לגרום לתופעות לוואי שונות, אך לרוב זה באנשים מבוגרים עם סוכרת סוג 2! מחקרים רבים מדברים גם על "זיכרון מטבולי", האומר שצריך לשמור על איזון כמה שיותר טוב, כדי למנוע תופעות לוואי לטווח ארוך! לכן אגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל פתחה קרן סנסורים (מד סוכר רציף), שניתנים לסוכרתיים סוג 1 לתקופה קצרה" כמו בין שבועיים לחודש, כדי לעזור להם להתאזן! כדי לברר עייפו את יכולה לקבל סנסור, תתקשרי לאגודה – 03-5160171, לרות (אחראית על הפרויקט סנסורים). לכן אני מאכלת לך בהצלחה! אני מקווה שתכנסי כמה שיותר מהר ל"תקופה" טובה ומאוזנת. אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות עליים!

02/04/2011 | 23:31 | מאת: סבטה

המון תודה, אני אתקשר לברר כי כשדיברתי על זה עם רופא שלי היא אמרה לי שאת המכשיר הזה נותנים רק למי שבמצב קריטי של היפו ולי יש תמיד היפר.. ואם לקנות אז הוא ממש יקר ואין לי כסף.. תודה על מידע.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1