חשד לסוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

02/03/2011 | 10:19 | מאת: דליה

שלום רב בתי בת 15 ערכי הסוכר שלה בבוקר נעים בין 97 ל128 בדיקת הac1היתה 5.3 האם מעקב יספיק או שצריך התערבות רפואית? תודה דליה

03/03/2011 | 10:01 | מאת: איזבלה אינסל

שלום דליה, תודה על הפנייה! האם את מדברת על ארכי סוכר בצום?ולמה התחלתם לבדוק סוכר? סוכר בצום מעל 100מג% זה ערך לא תקין. אך HBA1C 5.3 תקין לחלוטין! אז יש כמה אופציות לדבר: 1. לא שטפתם ידיים לפני בדיקת סוכר, אם היא נעשתה מהאצבע, זה גורם מס' 1 לטעויות. 2. האם לילדה יש משקל עודף? אם כן, ערכים מעל 100מג% יכולים להעיד על קדם סוכרת, ודורשים דעאטה ופעילות גופנית. 3. האם עוד למישהו במשפחה יש מצב דומה? זה יכול להעיד על נוכחות של סוכרת מסוג MODY, סוכרת גנטית, וצריך בירור ומעקב רפואי. ובכל מקרה, אם ילדה מתחלה לרזות, לשתות יותר מידי, לעשות פיפי לעטים קרובות, להיות לא מרוכזת ואצבנית, צריך מייד לגשת לרופא.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1