תינוק בן 3 חודשים שלא עולה בכלל במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/09/2016 | 14:21 | מאת: מעין

התינוק שלי בן 3 חודשים, רגוע וחייכן. נולד במשקל 3.2 אך מאז לא עולה טוב במשקל. כיום, בגיל 3 חודשים, שוקל 4.9. מבחינת אחוזונים, ירד מ50 ל-1. אני מניקה הנקה מלאה ובמקביל שואבת בין הנקות ונותנת לו תוספת של חלב שאוב כ-3 פעמים ביום (בדרך כלל לא אוכל יותר מ30-40 מ"ל תוספת). אני מניקה בכל פעם שנראה רעב ולפעמים גם כדי להרדימו. סה"כ כ8 הנקות ביממה. לא פולט במידה שנראית קיצונית (לא כל ארוחה, לא כמויות מאוד גדולות). מה עלי לעשות? האם לוותר על הנקה ולעבור לפורמולה? איך אפשר לעזור לו לעלות במשקל?

מה שאת עושה זה מצויין . על תוותרי על הנקה עולה בסדר גמור במשקל פשוט ה%ים בתחילת הלידה הם עדיין לא משמעותיים : כלומר כאשר תינוק נולד הוא לא חייב להיות באותו % בגיל 3 חודשים ולכן כעת תמשיכי להניק על תפסיקי וצריך לראות מה קורה בגיל חצי שנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים