התינוק שלי זללן??

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/07/2013 | 22:32 | מאת: מעין

שלום, יש לי תינוק בן 11 חודשים, ינק הנקה מלאה עד גיל חצי שנה (כולל טעימות מגיל 4 חד) מאז הוא אוכל 3 ארוחות מטרנה (כיום בין 180-240) ושתי ארוחות נוספות (בדר"כ דייסת שיבולת שועל עם שני פירות בבוקר ובצהרים פחמימה+חלבון/קטניות+ירקות מבושלים) העניין הוא שבארוחות המבושלות הוא בדר"כ לא שובע (למרות ששמים לא הרבה מאוד בצלחת, כמעט כמו למבוגר) וכל זמן שהוא רואה אוכל הוא מבקש ועל כן אנחנו לא אוכלים לידו, רק בזמן הארוחות שלו. זה מאוד מציק כיוון שכל המצאות אחרת באיזור אוכל -בתי קפה, חברים הופכת לזלילה בלתי פוסקת והוא יכול לאכול ולאכול ולאכול...כל העיסוק באוכל מאוד משמח אותו באופן כללי, ממש מזמן הטעימות, אבל את המטרנה הוא בקושי מסיים. עלי לציין שהוא תינוק מקסים, חברותי, מאז שנולד הוא מאוד אנרגטי, זחל בגיל שישה חודשים ועכשיו כבר עושה כמה צעדים לבד מבחינת המשקל הוא נולד מוקדם, בשבוע 37 באחוזון 5 או 10 (2.680) עכשיו שוקל בסביבות 8.5 קילו (נשאר בערך באותו אחוזון מאז הלידה) האם בגילו הוא לא אמור להרגיש תחושת שובע טבעית? האם העניין צריך להדאיג אותנו? האם לתת לו לאכול כמה שהוא רוצה או להפסיק אותו?(ברגע שמרחיקים ממנו את האוכל הוא שוכח שהתעצבן וממשיך לשחק) תודה רבה,

עדיין אין שעון ביולוגי לרעב ושובע ולכן צריך ללמד וצריך סדר בנוסף הגיוני שירצה לאכול שוב אחרי הפירות ובקשר למרק שימי לב שאת לא מכניסה יותר מידיי ירקות על חשבון פחמימות וחלבון במרק בנוסף בסדר שרוצה לפעמים לאכול התכם במסעדה ביחד עם זאת אם אכל ארוחה אין שום סיבה שיואכל שוב איתכם ולכן תוכלו ארוחות איתו ואם לא אפשרי תעסו סדר ותעסיקו אותו בנוסף הילד שמר על עקומת גדילה שלו ולכן זה לא נקרא זללן ,תנו לו לאכול כמה שהוא רוצה רק באופן מסודר לפי ארוחות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים